četvrtak, 9. lipnja 2011.

Safari sa hijenama i 43 mala lava





Konačno, dugoočekivani safari po Serengetiju!




Koliko li smo se samo bojale, da će nam se djeca razbježati po parku i da ćemo ih morati spašavati od lavova i ostalih divljih životinja. Imale smo spreman plan za zbjeg, lopatu, original bajunet skinut s AK-48-ice, kartu parka, mini alat... (Ovo je ujedno i savjet, što je must- have, kad idete na safari). Naravno, ukoliko ne idete s lokalnim mini busom, tada bi SPORT BILLY – torbica bila prikladnija, jer da smo je jučer imale, iz nje bismo izvadili: rezervnu gumu za Al(f)onsa, remen i akumulator. Uštedila bi nam 2,5 sata.


Uglavnom, projekt: Povežimo se s djecom, je bio uspješan.


Nas 50, provelo je punih 12 sati u minibusu, predviđenom za 20 osoba minus 15 minuta za ručak i 5 za WC.


Alonso šipak tours

Savjet svima br 7:

Dnevna ulaznica za Serengeti iznosi 50 $.

Savjet budućim volonterima br. 3.

Ukoliko vam lokalne časne kupuju kartu, upad je 100$, stoga, ako vas novac ne svrbi, kupite kartu sami i zatražite račun.

Savjet budućim volonterima br. 4

Nikako se ne razdvajajte od svog zdravstvenog osiguranja, jer nikad ne znate kad će vam zatrebati. Npr. može vam tijekom vožnje, iznenada pasti po glavi, poprilično velik komad raspadajućeg minibusa , ili da uslijed fotografske ekstaze vašeg suputnika, dobijete lijevi kroše posred nosa! Sorry, Mare, al' ionako ti je trebala mala korekcija, konačno si simetrična.




Kuriozitet br. 4.

Da bi smanjili trošak minibusa, možete uvijek pokupiti par iluminata s puta. Lijepo je dijeliti... trošak!

Nećemo vam nabrajati, što smo sve vidjeli, stavit ćemo slike, jer jedna slika vrijedi 1000 riječi (pogotovo ako ste završili foto –školicu :-)). Hvala Josipu i dr. Alfireviću, nastojimo primjeniti sve što ste nam pokušali prenijeti. BTW. Canon 55-250, f4 -5,6 u našim uvjetima -SUCKS. Računamo na obavještajne sposobnosti službe S.C.E.L.L.I.N.


S.C.E.L.L.I.N secret agent
 
S.C.E.L.L.I.N secret agents II

Pumba

Peeling u slonovskom stilu

Happy Hippo's

Serengeti SPA

Eros s onoga svijeta (opera)
  
Naš vjerni gost


Neema

Debeli samac

Crossing over

Miss Serengeti

Škatule batule pretvori se u avion

The big boss

Ezekiel 25:17, The path of the righteous man is beset...
Great thinker
 Lava, naravno nismo uspjele uhvatiti, jer migrira između V. Britanije i Saudijske Arabije. Lavica je bila tu.

Anegdota br. 1.

Pita Mare vodiča, nakon što nas je obavijestio, da se ispred nas nalazi MALE ELEPHANT:- Sorry, how can you tell it's a male? Vodič odgovara:- Well, you see, if you look between his legs, you will be able to see the penis... hahaha Dobro je znati, da osim te sitnice, mužjaci imaju veću pozadinu i više kose, za razliku od prosječne ljudske populacije.



Bile smo strašno ponosne na svoja 103 muffina, trud se isplatio, muffini su bili pun pogodak. Lijepo je bilo gledati djecu kako uživaju u slatkišima, a bolno kad su neki od njih pojeli čak i papir. Hit su bile i lizalice.



Budući da je Mare, cijelim srcem pozavidjela Mari na ubodu vampirića, hrabro je podnijela izgubljenu bitku s CC muhom. (Jedina satisfakcija, bio je bolji rezultat našeg internog natjecanja, koga će ubosti egzotičniji insekt.)

Mare je imala problem s grizodušjem tijekom cijelog dana. Nikako se nije uspjela opustiti i prisiliti samu sebe, da se približi bolesnoj djeci . Frustrirala ju je činjenica da u njima ne vidi dijete, već leglo zaraze. Proći će je, čim se prvo dijete popiški po njoj.

Očajne od truckanja, vrućine, čekanja , gomile prašine u kosi, licu, nosu, sinusima i plućima, vratile smo se u sigurnost svog novog doma.



Unatoč svemu, isplatilo se.





Zebra's style


Sada se radujemo svemu lijepom što smo si sinoć izgatale, u talogu prljavštine zalijeplijene na dnu tuš kade. Bit će materijala za blog.

Savjet svima br. 8
Prašina se uvlači svugdje, stoga čuvajte svoju foto opremu i ne pomišljajte na mijenjanje objektiva.


 
Kuriozite br. 5.

Prednost truckanja po Serengetiju: ne trebate trošiti novac na Power (Vibro) –plate! Jednako je učinkovito.

3 komentara:

  1. Savjet 1: No, dajta portret fotke pokonci. Tole je res kr neki. Ves trud in investicija v foto tečaj zaman. ;-)

    In ja. Beremo, beremo. Kar še pišita. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. @ Tomasz: A si prebral prejsnji post???? Dobro da so se po 12 urah sploh nalozile :D
    A imas mogoce kaksen SAVJET kako jih obrniti, ker blog prepoznava original pozicijo in ne nalozi rotiranih slik
    Mogoce bi bilo najboljse ce bi ti poslale psw in da to ti spedenkas?????
    No pa se naprej spremljajte
    Jambo Livki in Kasperju

    OdgovoriIzbriši
  3. Odpreš v Win sliko, jo zarotiraš in je to to. Če ne dela, desni gumb klik na jpeg, pa rotate clockwise ali obratno in je to spet to. Če še vedno ne dela, pa namontiraj kak brezplačni program, če ga lahko ... recimo IrfanView, ta jo bo pa ziher obrnil. Ker je škoda, da so postrani...

    OdgovoriIzbriši