utorak, 14. lipnja 2011.

Maremare Summer school -established in 2011


Poštovani drugovi  i drugarice,
dana 13.06.2011. na inicijativu drugarica Mare i Mare, na 3. zasjedanju zemaljskog vijeća Kiabakarija – ZVK, osnovana je BESPLATNA Ljetna škola  „Maremare“ (besplatna škola - program PRVI PUT  viđen u Kiabakariju). Unatoč pokušajima potkopavanja od strane unutrašnjeg neprijatelja, naša složnost, naše bratstvo i  jedinstvo, te pomoć zemalja članica ZVK-a, zaslužna je da je škola započela s radom. 
Mi smo svoj znoj prolijevali, svoje vrijeme žrtvovali i svoje obitelji razdvajali, da bi ljetnu školu osnovali i nećemo dopustiti neprijatelju -gladnim hijenama, da nam to uništi.
Eto, malo šale na naš račun i trud koji smo zajedno s Wojciechom uložili za ovu ljetnu školu  za djecu lošijeg imovinskog stanja, koja nisu u mogućnosti redovno se školovati. U Kiabakariju živi preko 500 djece. Na žalost, osnovnu školu pohađa samo njih 50. Obrazovanje im omogućeno pomoću programa edukacijske adopcije.  Adoptiranom djetetu sponzor daruje protuvrijednost od 100$ godišnje, čime mu osigurava plaćanje školarine, školski pribor i neprocjenjivu vrijednost obrazovanja.   

 (Hvala svima koji su sudjelovali u izradi prezentacije!!!)

Naš projekt besplatne Ljetne škole zamišljen je kao dodatna poduka djeci koja se već obrazuju, te podučavanje nepismene djece. U pripremi je i program učenja engleskog jezika za odrasle. Škola je  neprofitna i u njoj rade isključivo volonteri.  Jedan od ciljeva je, ovakav dodatni način podučavanja  proširiti na cijelu godinu, a drugi, ne manje važan, pokazati djeci svrhu učenja i i njima nepoznat način učenja kroz igru.

Cara Maria, solo per dirti grazie,  per il tuo cuore grande... 
Draga Jagica, Dušan, Ita in Juna, tudi vam hvala za vase veliko ljubeče srce...
Slap
I teče, teče, teče jedan slap,
Što u njem',  znači moja mala kap?
Gle, jedna duga u vodi se stvara,
I sja i dršće u hiljadu šara.
A taj san u slapu, da bi mog'o sjati,
I moja kaplja pomaže ga tkati.

Ukoliko želite pomoći svojim radom, jednokratnom novčanom donacijom ili edukacijskom adopcijom, idejama ili samo podrškom, KARIBUNI! (Dobro došli!)
javite nam se na adresu maremare@kiabakari.org

Nema komentara:

Objavi komentar